Kavatarev izbor

Top mjesta za uživanje u kavi po izboru Vašega junaka

Jezero Titicaca

Peru/Bolivija

Ploveći po jezeru Titicaca, koje je sa 3810 metara nadmorske visine, najviše je jezero na svijetu na kojem je moguća komercijalna plovidba i ne piti kavu je veliki grijeh. Na turističkom brodiću koji uplovljava na otoke Uros, Amantani i Tequile kava je solidna, za tu nadmorsku visinu čak i dobra, pitka. Klizi niz grlo kao peruanska zastava niz vjetar što oplahuje veličanstvene obale ovoga prekrasnog jezera.

Katedrala Saint 
Paul

London UK

Lutajući katakombama prekrasne katedrale St. Paul u Londonu naišao sam na vrhunski caffee bar i super kavu. Nakon cijelodnevnog obilaska grada, moje umorne noge, a i duša, okrijeplil su se u THE CAFE AT ST PAULS. Ambijent je za čistu desetku ako vam ne smeta činjenica da su u katakombama ostaci pokojnika.

Mala kavana

Jelačić plac, Zagreb, Hrvatska

Na glavnom zagrebačkom trgu, točno iza riti konja našega Bana, smjestila se Mala kavana. Mjesto samo za zagrebačke šmekere i one koji se tako osjećaju. U društvu gospode ispijam relativno finu kavu i gledam lica koja prolaze glavnim trgom. Ugodan ambijent, posluga na nivou, pogled zadovoljavajuć. Kao zagrepčanin, volim ovo mjesto. Ovdje još, iako rijetko, možete čuti pokoju zagrebačku riječ. A kaj da velim, volim ovu kavanu.

Hard Rock Cafe

Malaga, Spain

Andaluzija. Španjolska. Malaga. Biser Mediterana i spoj afričke i europske kulture. Kava solidna, konobar naravno priča "naš jezik", dok sunce prži visoko na obzoru. Ambijent prekrasan. Cafe bar je smješten u luci, pogled na more i brodove koji plove Mediteranom. Obožavam taj "siesta" stil i ležernost svih oko mene. U ovom baru mogao bih biti mjesecima. Sam Hard Rock ima neke od vrhunskih eksponata poznatih osoba koje su ovdje, poput mene, boravile i častile se španjolskim delicijama. Čista dekadencija.

Mirador Misti

Arequipa, Peru

Prekrasan restaurant s terasom na krovu s kojeg puca pogled na Katedralu u Arequipi te na pitoreskne krovove ovoga veličanstvenog grada na drugoj strani zemaljska kugle. Onaj tko nije doživio Južnu Ameriku nije živio. Kava je vrlo dobra, ipak je to kontinent kave. Mirisi jela i pića, boje grada, arhitektura, raznolikost, ljudi, sve to na ovakvom mjestu pojačava osjećaje i osjete. Čista je uživancija ovdje jesti, a ono što je najvažnije i popiti dobru kavu poslije duge šetnje gradom.

Cafe Mozart

Graz, Austria

Nadaleko poznata kava i kolač u prekrasnom caffe baru u centru Graza. Za ljubitelje kave i slatkiša idealno mjesto. Ovo je originalni Mozart Cafe. Kava je super, a uz kavu osim Mozart kugli možete i probate apfelstrudel sa šlagom koj im je specijalitet. Uz kavu sa šlagom te ušlagirani apfelstruddel vaše će vam nepce biti vječno zahvalno.